Jeden z najlepszych serwerów o tematyce militarnej!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Nick w grze.
Bejca
2. Staż na serwerze.
Od PSMa
3. Nazwa frakcji, skrót.
Imperium Galaktyczne IG
4. Opis frakcji, liczba członków, typ organizacji.
No to tak, jako iż pisze z telefonu, nie chce mi się pisać. Dam cytat z Wikipedii Star Wars.
Powstanie
Republika była państwem demokratycznym, jednak pod koniec swego istnienia mocno przeżartym korupcją, co wywoływało niezadowolenie jej społeczności. Bejca wykorzystał i umiejętnie podsycał te tendencje, doprowadzając do konfliktu o Naboo, powstania frakcji separatystów, a ostatecznie - do wybuchu wojen klonów. Dzięki skutecznym intrygom, w trakcie działań wojennych pozbył się większości swoich przeciwników - zarówno politycznych, jak i należących do zakonu Jedi.
Ostateczne przekształcenie Starej Republiki w Imperium nastąpiło w 19 BBY. Bejca obiecywał wówczas, że jego Imperium przetrwa dziesięć tysięcy lat. Wówczas to trwała już wojna domowa, wywołana przez Sithów, jednak Bejca nie ujawnił jeszcze swojej prawdziwej tożsamości, udając zwolennika demokratycznego ładu Republiki i obarczając całą winą hrabiego Dooku, lorda Sithów, będącego tak naprawdę tylko marionetką w jego ręku. Podczas gdy Zakon Rycerzy Jedi walczył z Separatystami, Darth Sidious omamił młodego Anakina Skywalkera, który przeszedł na stronę zła, stając się Darthem Vaderem. W końcu Bejca przestał ukrywać swoje prawdziwe zamiary - ogłosił, że Jedi są wrogami wolności i demokracji, a ład w Republice może przywrócić tylko on sam. Ogłosił powstanie Imperium i nakazał całkowite wyeliminowanie rycerzy Jedi. Przeżyć zdołali tylko nieliczni - wśród nich mistrz Yoda, ukrywający się na planecie Dagobah, oraz Obi-Wan Kenobi, który zamieszkał na Tatooine strzegąc małego Luke'a Skywalkera.
Nowy Ład
Natychmiast po stworzeniu Imperium Bejca rozpoczął centralizację władzy. Kontrolę nad poszczególnymi planetami przejęli, nierzadko przy wsparciu Marynarki i Armii Imperialnej, wyznaczeni przez niego gubernatorowie, do sprawowania kontroli nad sektorami ustanowił urzędników zwanych moffami. Stworzono hierarchiczny, podlegający bezpośrednio Imperatorowi aparat państwowy oparty na partii COMPNOR, siłach bezpieczeństwa (ISB) oraz wojsku. Celem zlikwidowania pozostałych przy życiu Jedi, Bejca stworzył także Inkwizycję, w której znalazło się wielu związanych z nim Mrocznych Jedi. Organizacja ta miała też odnajdywać nowe osoby obdarzone możliwościami korzystania z Mocy i albo przeciągać je na Ciemną Stronę i przygotowywać do służby Imperatorowi, albo uśmiercać.
Największą znaną w historii armią lądową była Armia Imperialna Imperium Galaktycznego, ze względów praktycznych ona też miała najbardziej rozbudowaną hierarchię dowodzenia i najwięcej stopni wojskowych. Poniżej przedstawione są stopnie wojskowe w Armii Imperialnej wraz z informacją, jakimi oddziałami mógł dowodzić posiadacz danej rangi oraz ich orientacyjną liczebnością.
Szeregowi
szeregowy (trooper)
Dowódca każdej drużyny sporządzał listę starszeństwa w swoim oddziale, opartą nie na rzeczywistym starszeństwie służby, ale ocenie przydatności bojowej, zdolności dowódczych itd. Pierwszy na tej liście zwał się nieoficjalnie pierwszakiem (first-man), ostatni - ósmakiem, i odpowiednio pomiędzy. Według tej listy zazwyczaj dokonywano także awansów.
Podoficerowie
kapral (corporal) - zastępca sierżanta w drużynie
sierżant (sergeant) - drużyna - 8+1 = 9 (w Starej Republice było to 10-12 osób)
starszy sierżant (sergeant major) - zastępca porucznika w plutonie
Oficerowie
podporucznik (second lieutenant)
porucznik (lieutenant) - pluton - 4 drużyny: 38
kapitan (captain) - kompania - 4 plutony: 180
młodszy komandor (sub-commander)
komandor (commander)
major (major) - batalion - 4 kompanie: 800-1100
podpułkownik (lieuenant colonel) - regiment - 4 bataliony + 1 = 2453
pułkownik (colonel)
wysoki pułkownik (high colonel) - grupa bojowa (battlegroup) - 4 regimenty (w Starej Republice dowodził dywizją)
generał brygady (brigadier general)
generał-major (major general) - korpus (corps) - 4 grupy bojowe; lub dowódca garnizonu planetarnego
generał armii [czyli "normalny", "pełny" generał] ((army) general), - armia - 4 regimenty
wysoki generał (high general) - armia układu (systems army) - 1-3 armie
marszałek (surface marshall) - armia sektora - 2-4 armie układu - zazwyczaj tytuł moffa / wielkiego moffa
wielki generał (grand general)5. Coś więcej, o Tobie, o jednostce (Nie jest wymagane).
Wow.... no po prostu wow.... dużo napisałeś itd. ale nie wiem czy to pasuje do typu serwera... poczekam na opinie innych.
PS:
Mówie że ściągnąłem wsxystko z foum bo na fonie to tak 2/10 pisać
No to cienko... niestety ale daje na Nie. Skoro skopiowałeś, w dodatku nie pasuje to do serwera.
PS:
Ja pierdole, zajebiste. Jestem na tak.
;_; to jak nie przyjmą to zrobie jutro Rewolucję Październikową
Na TAk
Jako że nie mogę edytować. Daje jednak na Tak. Widzę że inni są pozytywnie nastawienie do tej frakcji to co mi szkodzi.
Niestety, to psuje troche klimat. Ale w sumie, jestem na tak.
,,Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.'' - Aureliusz Augustyn
Pisząc tak chu*owe podanie o frakcje ośmieszasz tylko uniwersum gwiezdnych wojen.Na nie.
Jak można być na tak? Toż to jakaś kpina z serwera militarnego.
Soldier, jest CRP na serwerze MODERN warfare, dlaczego nie ma być IG? Podanie do prawdy jest chujowe, i jestem neutralny. Gdybym dał na nie, musiałbym to samo powiedzieć o CRP.
Na nie, kpina, metr mułu i totalna żenada.
Soldier, jest CRP na serwerze MODERN warfare, dlaczego nie ma być IG? Podanie do prawdy jest chujowe, i jestem neutralny. Gdybym dał na nie, musiałbym to samo powiedzieć o CRP.
Co ty porównujesz? Przecież śmieszne jest porównanie Korony do Imperium Galaktycznego.
Co jak co,ale uniwersum SW MOGŁO by się pojawić ale tylko z kimś kto ma pojęcie na ten tema i nie pisze tak chujowych podań xD
Na nie.
O kurwa, czy Ty jesteś ten znany i nielubiany SweeTer?
Sweeter wypierdalaj stąd.
Strony: 1