Jeden z najlepszych serwerów o tematyce militarnej!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
1. Nick w grze. Makarov
2. Staż na serwerze. około 2 tygodnie
3. Nazwa frakcji, skrót.Specnaz (pełna nazwa specjalnoje naznaczenie)
4. Opis frakcji, liczba członków, typ organizacji. Członkowie, na razie tylko ja. Moskwa. ZSRR, teraz Rosja. Eksperci w dziedzinie wywiadu i sabotażu. Siły owiane legendą, demony wojny, przerażające w czasach zimnej wojny wojskowych i polityków NATO. Ich głównym zadaniem było przygotowanie generalnego ataku na Europę Zachodnią. Ten nieznany i i niewidoczny wróg miał budzącą strach reputację. Słowo Specnaz jest skrótem od specjalnoje naznaczenie (specjalne przeznaczenie) i jest najczęściej używane, jeżeli mówi się o rosyjskich siłach specjalnych. Używa się też czasem słowa rejdowiki dla oznaczenia oddziałów zajmujących się dywersją, sabotażem i zwiadem. Specnaz działał pod kontrolą i dowództwem GRU (Dyrekcji Wywiadu Radzieckiego Sztabu Generalnego) i nie miał swojego odpowiednika na zachodzie.
W 1991 roku w skład Specnazu wchodziły:
– 14 oddzielnych brygad specjalnego przeznaczenia, 2 oddzielne pułki, oddzielne brygady (bataliony w drugich rodzajach wojsk) i (Wojsk Lądowych),
– 2 brygady specjalnego przeznaczenia, 3 morskie pułki wchodzące w skład BM?
W 2005 roku po reformie wojsk w skład Specnazu wchodziły:
– 8 brygad specjalnego przeznaczenia (w tym 2 gwardyjskie), 1 oddzielny pułk,
– 4 BM,
– 1 oddzielny pułk wojsk powietrznodesantowych WDW.
Selekcja i szkolenie
Wymogi Specnazu w zakresie selekcji i szkolenia są bardzo wysokie. Rekruci do oddziałów rejdowików muszą być sprawni fizycznie, inteligentni i politycznie godni zaufania, zanim będzie można uznać ich za kandydatów do Specnazu. Kiedy już zostaną przyjęci na etap początkowy, podpisują przysięgę lojalności, w której potwierdzają, że wiadomo im o karze śmierci, która grozi każdemu, kto zdradzi Specnaz. Po etapie początkowym niektórzy spośród bardziej inteligentnych rekrutów są kierowani na szkolenie podoficerskie. Ci, którzy zaliczą sześciomiesięczne szkolenie, zostają podoficerami. Ci zaś, którym się to nie uda, zostają cofnięci do stopnia szeregowca.
Poza podstawowym szkoleniem wojskowym wszyscy rekruci zostają przeszkoleni w zakresie walki wręcz, technik zabijania po cichu, spadochroniarstwa (w tym skoki z opóźnionym otwarciem spadochronu), technik infiltracji (w tym omijania systemów alarmowych i otwierania zamków), sabotażu, posługiwania się materiałami wybuchowymi, języków obcych, przetrwania, posługiwania się liną, precyzyjnego strzelania, zwiadu, posługiwania się mapą i bronią produkcji zagranicznej, prowadzenia zagranicznych pojazdów, obcej taktyki, techniki i procedur.
Uzbrojenie
Ponieważ większość misji Specnazu prowadzona jest daleko za liniami nieprzyjaciela, żołnierze są uzbrojeni raczej lekko i jednolicie. Typowy rejdowik będzie miał karabinek szturmowy AK-74 lub AN-94 ‘Abakan’, pistolet 9mm z tłumikiem, amunicję, nóż i do dziesięciu granatów. Ponadto w każdej drużynie będzie karabin snajperski SWD – w wersjach SWDS lub SWU, granatnik RPG-16,S.A.-14, zapas plastiku, miny przeciwpiechotne oraz radio szybkiej transmisji R-350M o zasięgu ok. 1000km.
Oddziały Specnazu mogą odnosić sukcesy tylko wtedy, kiedy maja dobre informacje wywiadowcze i właśnie z tego powodu podporządkowane są bezpośrednio GRU i do pewnego stopnia drugiemu oddziałowi sztabu, który odpowiada za sprawy wywiadu. W ramach tej grupy działają oddzielne komórki analizujące informacje napływające od agentów, z łączności i od Specnazu – normalnie zbierane przez agentów na przykład jako kierowcy lub sportowcy podróżujący za granicą.
logo Specnazu Siły Specnazu w grudniu 1999r
3 brygada Specnazu GRU
Skiny dla Specnazu:
http://www.gamemodding.net/en/gta-san-a … tsnaz.html
http://www.gtagaming.com/downloads/gta- … -mods/6765
http://www.gtaall.com/gta-san-andreas/s … z-mvd.html
Specnaz był też w grach takich jak call of duty modern warfare, modern warfare 2 i modern warfare 3, black ops 1 i black ops 2.
Herb Specnazu w CoDzie
Rangi:
Generał (Gen)
Pułkownik (Pul)
Major (Maj)
Kapitan (Kap)
Porucznik (Por)
Chorąży (Chor)
Starszy Sierżant (S.Sier)
Sierżant (Sier)
Plutonowy (Plut)
Kapral (Kapr)
Starszy Szeregowy (St. Szer)
Szeregowy (Szer)
5. Coś więcej, o Tobie, o jednostce (Nie jest wymagane). Ostatnio poprawiłem swoje umiejętności dowodzenia i strzelania, więc myślę, że jestem w stanie poprowadzić własną frakcję. Ogarnąłęm ostatnio moje zachowanie, dlatego tyle nie grałem na serwie, myślę, że dacie mi szansę poprowadzenia frakcji.
Ostatnio edytowany przez Makarov (2015-11-07 13:59:24)
Jestem na TOK.
Ostatnio edytowany przez JestemCytrynko (2015-11-07 14:01:23)
Nie jestem tym, o kim myślisz.
To jest akurat Basior. Poprosił mnie o zmianę Nicku. Nie mylcie go z tym złym Makarovem/KO7!
Na tak, ładnie napisane podanie, długie.
Na tak ale później będę tego żałować pewnie...
Nie.
Jak powiedziałem, zmieniłem się. Nie będziesz tego żałował.
Akceptuję frakcję.
OOo dziękuje, nie trzeba było xDD (srakazm)
Wiadomość dodana po 03 min 11 s:
PS. a ty skiny z opisu frakcji będą wgrane?
ptryg powiadał, że skiny z gamemodding i gtall nie są akceptowane
A ok, to poszukam z innych stron W sumie, dopiero teraz obczaiłem, że tam są wirusy groźne.
Wiadomość dodana po 10 min 30 s:
Już dałem propozycję.
Strony: 1