Jeden z najlepszych serwerów o tematyce militarnej!
Nie jesteś zalogowany na forum.
1. Nick w grze:Kris
2. Staż na serwerze:Od początku PSM.
3. Nazwa frakcji, skrót:Imperium Krayiańskie/Krayia.
4. Opis frakcji, liczba członków, typ organizacji:
Nazwa: Krayia
Stolica: Kraviana/SF
Większe miasta: Endwarie/Blueberry,Afraine/Angel Pine.
Hymn: Tietoja krasiva belenda lando!/O nasz piękny kraju!
Flaga:
Godło:
OPIS PAŃSTWA:
Geografia:
Krayia jest położona w większej części nad zatoką San Fierro/Fantuguluma,jej najwyższym szczytem jest Mount Chillad. Mała część kraju występuje w terenie górzystym ok. 2%,reszta to niziny i wyżyny-98%. Kraj ten obfity jest w surowce naturalne takie jak: ropa naftowa,złoto,żelazo,diamenty.
Religia:
Chrześcijaństwo-80%
Prawosławie-5%
Buddyzm-5%
Protestantyzm-4%
Judaizm-2%
Religie plemienne-1%
Hinduizm-1%
Islam-1%
Inne religie-1%
Krayia słynie z tolerancji religijnej. Państwa podziwiają Prezydenta Chris Gromińsky'ego za to co zrobił dla poszczególnych religii. Na każdym kroku możemy zobaczyć cerkwie,kościoły oraz meczety.
Data powstania państwa:1690r.
Ustrój polityczny:Demokracja
Głowa państwa:Chris Grominsky
Krayia jest stałym członkiem NATO. Jej wojska brały udział w misjach pokojowych na całym świecie. W rankingu Global Firepower Krayia została umieszczona na 5 miejscu.
Krayiańskie Siły Zbrojne liczą 640 tys.
Rezerwa to 120 tys.
Czołgi: 2600(1600 T-90,1000 M1 Abrams)
Transportery: 4800(2000 LAV-75,1000 BTR-90,1000 AMV Patria,800 M2 Bradley)
Helikoptery bojowe: 3000(1000 Boeing AH-64 Apache,500 Ka-52 Aligator,500 Ka-50,1000 Bell AH-1 Cobra)
Helikoptery transportowe:2500(500 Boeing CH-47 Chinook,500 Mi-8,1000 Sikorsky UH-60 Black Hawk,500 Sikorsky CH-53E Super Stallion)
Samoloty transportowe: 1500(500 Boeing C-17 Globemaster III,500 Lockheed C-130 Hercules,500 Transall C-160)
Siły Zbrojne dzielą się na:
Wojska Lądowe
Siły Powietrzne
Marynarkę Wojenną
Służby mundurowe:
Straż pożarna
Policja
Straż Graniczna
Pogotowie
System ekonomiczny poparty jest o własność prywatną, system społeczny to demokracja przedstawicielska. W państwie polega na wyborze 100 osobowej kapituły, która ze swego grona wybiera 20-osobową radę pełniącą funkcje rządu. Służby mundurowe państwa to policja i służby graniczne. Policja i służby graniczne są bardzo nowoczesne i współpracują ściśle z odpowiednimi służbami ościennych krajów i Interpolem. Działalność tych służb jest bardzo istotna z uwagi na zapewnienie bezpieczeństwa wewnętrznego oraz powstrzymanie fali imigracji. Obywatelami państwa mogą być rdzenni mieszkańcy jak i imigranci. Przyznać obywatelstwo może tylko rada. Oprócz władzy wykonawczej, jaką jest rada kapituła, może pełnić funkcję władzy ustawodawczej. Zmiany konstytucji wymagają głosowania ludowego wśród wszystkich obywateli księstwa i uzyskania 2/3 głosów za. Księstwo jest militaryzowane.
Dochody dla księstwa zapewniają podatki od licznych zarejestrowanych tu firm, obywateli oraz nawet armatorów, których przyciąga podatek liniowy wysokości 5%. Dlatego też znalazły tu siedzibę oprócz wielu firm także liczne banki. Jednostką monetarną jest 1 Kriyan wymienialny na wszystkie waluty świata ( 1 Kriyan = 3 E). Dochody państwa przeznaczone są na:
1. Oświatę i szkolnictwo- finansowane w 50% budżetu.
2. Opieka zdrowotna finansowana w 50%, polega to na refundowaniu kosztów leczenia
3. Policja i służby graniczne finansowane są z budżetu w 100%
4. Świadczenia emerytalne oparte są o system ubezpieczeń finansowanych w głównej, mierze przez pracodawców.
Dzięki za uwagę. Bardzo napracowałem się nad tym podaniem.
Jestem na Tak
Dzięki.
Tak.
,,Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.'' - Aureliusz Augustyn
JAK NIE
JAK TAK
Na Tak.
Dzieki Gold.
Hm... na Tak.
Thx.
No cóż, rzadko inwestuje w tą opcję, ale daje na tak.
Dzięki Roach,pamietam jak bylem Markiem Aureliuszem w CW moze pamietasz?
daje tak za cycki
xd
Nie wiem co o tym myśleć, zobacze jak sprawy się potoczną (chyba że Mnie zachecisz )
No nie wiem, to coś będzie zajmowało 1/3 całego San Andreas oraz większość tego podania to pieprzenie polityczne. Patrząc od drugiej strony, flaga fajna, godło też, no i podobno się napracowałeś przy tym podaniu więc jestem na tak.
Jestem na Tak.
Jestem również na tak.
Forsvaret SpesialKomando Zawsze Norweska jednostka będzie moim marzeniem
DAWAĆ MI TO KURWA JAKO FRAKCJE BO ZAJEBIE!!!!!!!!!1!!!111!1jeden!!11jeden
Kris, jak ci to zaakceptują to prosze, nie spierdol tego, bo zapowiada się super.
Na tak
Na tak.
Chcesz to stworzyć,bo przeglądałeś google, po czym zauważyłeś cycki?
Na TAK
Dzięki.
[ Wygenerowano w 0.063 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 1.31 MB (Maksimum: 1.58 MB) ]